به گزارش دیباچه، اخیرا رویدادی با عنوان "نخستین رویداد ملی گردشگری عشایر" برگزار شد؛ حمید رضا صفر پور مدیر اجرایی میز ملی گردشگری عشایر به خبرنگار دیباچه گفت: از آنجا که ایل عشایر مهمان نواز و صبور هستند، به دلیل حفظ حریم حقوقی آنها پکیج هایی برایشان در نظر گرفتیم تا به صورت رایگان خدمات ندهند.
او ادامه داد : اولین رویداد ملی گردشگری عشایر، به واسطه میز ملی گردشگری عشایر زیر مجموعه دفتر توسعه گردشگری داخلی کشور به میزبانی شهر شیراز در گذر حافظیه به کار خود پایان داد؛ رویکرد اصلی میز ملی گردشگری عشایر، خودکفایی این قشر غیور از کشورمان است که در این راستا از اکثریت اقوام دعوت شد تا در این رویداد حضور یابند، میز ملی گردشگری عشایر میتواند اقتصاد را به نوعی وارد زندگی عشایر کند تا آنها در حصار دامداری و فراوری هایی که از دام بدست میآید محصور نباشند.
صفرپور اظهار داشت: یکی از شعار های میز گرد ملی گردشگری، این است که "هر سیاه چادر، یک ایران فرهنگی است". از این رو ما برخلاف برنامه های سابق که به صورت جشنواره اقوام برگزار میشد، در این دوره از هیچ قومی هزینه ای دریافت نکردیم، حتی اسکان و پذیرایی را برای آنها تامین نمودیم تا بدون دغدغه بتوانند به صورت رایگان در این نمایشگاه شرکت کنند و در نهایت اقوام عشایر این فرصت را داشته باشند تا فرهنگ ،آداب خوراک و پوشاک و تمامی اصالت فرهنگی خود را در فراق بال و بدون هیچ دغدغه ای برای مخاطبان به نمایش بگذارند.
وی بیان کرد: انتخاب شیراز برای برگزاری این نمایشگاه اصیل سنتی به دلیل آن بود که ۱۲ درصد از عشایر کل کشور در این استان مستقر هستند و ما برای اولین بار بسته تور را برای آنها تعریف کردیم. یعنی گردشگر و توریست بر اساس قوانینی که میز ملی گردشگری عشایر وضع کرده و توسط دفتر توسعه گردشگری داخلی کشور به تایید رسیده، وارد سیاه چادر ها و عشایر میشوند و هر تور یک بسته مشخصی دارد ،مسیر های گردشگری عشایر نیز مشخص شده و به عبارتی هر مسیر و هر ایل راه برای گردشگر مشخص شده است.
مدیر اجرایی میز ملی گردشگری عشایر گفت: در رویداد ملی گردشگری در نظر داریم برای عشایر عزیز کلاس های آموزشی مختلف همچون زبان انگلیسی برگزار کنیم تا بتوانند مرتع و محل خودشان را به راحتی برای گردشگر معرفی کنند.
همچنین در این رویداد علاوه بر موسیقی اقوام، گروه اصیل رقصنده و موسیقی کرمانشاهی با نام "سماژین" با سرپرستی محمد کامرانی که در سطح بین اللمل فعالیت دارند نیز حضور داشتند، و در این برنامه به صورت افتخاری شرکت نمودند.
صفرپور خاطرنشان کرد: در این رویداد قومیت هایی همچون بختیاری، بویر احمدی، عرب خوزستان، قشقایی، عرب خمسه، لر ، عشایر کرمان و عشایر ترکمن حضور داشتند.
در آخر از دکتر شالبافیان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی، جناب فاطمی مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی کشور و همچنین حسین یاری بخش رسانه ای میز ملی گردشگری عشایر که با حمایت های بی دریغ شان در برپایی این نمایشگاه ما را یاری کردند تشکر میکنم.
گفت و گو از : دینا محمدی